El col·lectiu On Són les Dones denuncia que només un 18% d’articles d’opinió a la premsa estan signats per dones

Per | 14/03/2019

+ info: Crític

 

Les dones estan infrarepresentades als espais d’opinió dels mitjans de comunicació catalans. Així ho constata el primer informe semestral, entre els passats mesos de juny i de desembre de 2016, que publica el col·lectiu #OnSónLesDones. L’informe, que es presenta avui dimarts, 21 de febrer, i al qual ha tingut accés en primícia CRÍTIC, constata que només les tertúlies del programa de la televisió pública ‘Més 324’ han aconseguit la paritat real, amb el 48% de dones a les taules d’opinió del mes de desembre. Substancialment, els mitjans públics de ràdio i de televisió s’acosten més a la paritat que els privats, mentre que en els diaris en paper i els digitals les dones tenen una presència molt reduïda.