La Mobile Week expandeix el debat social sobre l’evolució tecnològica a tot el territori

Per | 29/01/2019

Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) va presentar el 28 de gener la Mobile Week 2019, la seva tercera edició, que es celebra del 14 al 23 de febrer. Aquesta ocasió, a més de Barcelona, la Mobile Week s’expandeix per Catalunya arribant a quatre ciutats (Girona, Lleida, Reus i Igualada) i una comarca (Ribera d’Ebre). Neix Mobile Week Catalunya.

La Mobile Week convida la ciutadania a la reflexió i a la mobilització entorn al desenvolupament tecnològic i digital. L’edició d’enguany presenta una programació d’activitats obertes i gratuïtes sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia” i convida al ciutadà a reflexionar sobre la repercussió que té la tecnologia a la seva vida quotidiana. Artistes, científics, filòsofs, enginyers, emprenedors i professionals estan convidats a formar part d’aquest debat.

Acte de presentació de la Mobile Week Catalunya a Barcelona. Imatge: OCC InCom-UAB

Mobile Week Barcelona 2019

La programació de Mobile Week a Barcelona inclou més de 80 activitats pròpies i, en total, hi participen més de 100 ponents. Hi col·laboren més de 50 d’entitats distribuïdes en més de 60 espais públics de la ciutat. Es consolida com un projecte transversal a la ciutat, amb la participació d’entitats locals, espais d’innovació, centres de recerca i científics.

La programació d’aquesta edició es divideix en quatre formats d’activitats diferents: mWeek CONFERÈNCIES, un àgora oberta de reflexió; mWeek TALLERS, experiències participatives i inclusives sobre el món digital; mWeek EXPOSICIÓ, 14 creacions artístiques seleccionades per aquesta edició i que es podran veure durant un mes al Disseny Hub Barcelona; i mWeek FAMILIES, un entorn tecnològic on nens, joves, adults i mentors exploren, investiguen, s’equivoquen i creen conjuntament.

mWeek FAMILIES. Imatge: MWC

A les mWeek CONFERÈNCIES trobem diferents taules de debat amb ponents internacionals i experts locals, que diàriament i en horari de matí i tarda, aproparan l’actualitat tecnològica al dia a dia dels ciutadans. Cada sessió s’abordarà un tema específic entre els quals destaquen les noves formes d’aprenentatge dins i fora de l’aula; l’impacte de les noves economies socials en les comunitats ciutadanes o les fake news i la seva repercussió social.

mWeek EXPOSICIÓ acollirà 10 propostes d’artistes digitals internacionals, que han estat seleccionades per un jurat especialitzat compost, entre d’altres, per Lívia Nolasco-Rózás de ZKM o Rosa Ferré, directora de Matadero Madrid. Les creacions de 2019 reflexionen sobre Intel·ligència Artificial, el poder dels bitcoins, la influència de les xarxes socials als mitjans de comunicació o l’impacte dels robots a la societat. A més, l’exposició també acollirà 4 obres més procedents de la col·lecció BEEP d’Art Electrònic -del museu Es Baluard, de Palma (Mallorca)-, que participarà com a convidada durant Mobile Week Barcelona.

Mobile Week Catalunya

Amb la voluntat que l’impacte de la Mobile World Capital arribi a tot el territori català, enguany neix Mobile Week Catalunya. Impulsada conjuntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, i amb una visió de país. Quatre ciutats (Girona, Lleida, Igualada, Reus) i una comarca (Ribera d’Ebre) se sumen al projecte amb la voluntat de estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital.

Seus de la Mobile Week Catalunya. Gràfic: MWC

A la Ribera d’Ebre, les activitats duraran tota la setmana (del 18 al 24 de febrer), els gironins podran gaudir durant tres dies d’aquesta iniciativa (del 21 al 23 de febrer), mentre que a la resta de localitzacions se celebrarà una única jornada d’activitats. A Igualada tindrà lloc el divendres 22 de febrer i a Lleida i Reus el dimecres 20 de febrer.

Imatge de la Mobile Week Catalunya. Imatge: OCC InCom-UAB

En total, la programació de les 5 noves iniciatives inclou 25 conferències i taules rodones, 15 tallers i presentacions, 4 projeccions de cinema i documentals, 2 programes de ràdio, 3 exposicions i 5 activitats per al públic juvenil o familiar. A més a més, comptaran amb 110 ponents convidats. Aquests tallers i conferències abordaran temes com la influència del mòbil i les tecnologies a la nostra vida quotidiana, les ciutats i els territoris digitals, els reptes de la mobilitat, el talent i la formació digital, o l’impacte i les oportunitats de la transformació digital en sectors com la salut o l’economia solidària, entre d’altres.

Mobile World Capital Barcelona (MWC)

Mobile Week Barcelona i Mobile Week Catalunya són activitats de la Mobile World Capital Barcelona (MWC). Mobile World Capital Barcelona impulsa la transformació mòbil i digital de la societat, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones a escala global, transformant positivament l’educació, la indústria i l’economia.

Amb suport públic i privat a Barcelona, Catalunya i Espanya, MWCapital treballa en tres àrees: acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; transformació digital de la indústria; i la capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals.

Més informació: Dossier de premsa en format PDF