Les claus dels guions nominats als XI Premis Gaudí, a la primera sessió de les “Converses de l’Acadèmia”

Per | 14/01/2019

+ info: Acadèmia del Cinema Català

Els XI Premis Gaudí han començat a escalfar motors aquest dijous amb el debat Les claus dels guions catalans de l’any, el primer d’un cicle de quatre trobades que aplegaran nominats als guardons de l’Acadèmia del Cinema Català. Hi ha participat el director i guionista d’Entre dos aguas, Isaki Lacuesta, la guionista i directora de Viaje al cuarto de una madre, Celia Rico, la directora i guionista de Les distàncies, Elena Trapé, i la productora de Petra, Bárbara Díez. Amb ells, s’han anat desvetllant interioritats dels guions, com que Les distàncies tenia un final rodat que mai es va arribar a muntar. Tots han coincidit en què les seves són pel·lícules tristes, però esperançadores. “És com el cinema català, trist, però amb un bri d’esperança”, ha ironitzat Lacuesta al finalitzar la sessió.

En un debat obert al públic i a professionals a la seu de l’SGAE Catalunya, els autors de les quatre nominades a millor guió han reflexionat sobre el procés de creació de les seves pel·lícules, i se n’han adonat, alhora, com de diferent treballa cada cineasta. Debatre sobre aquestes qüestions és l’objectiu de les “Converses de l’Acadèmia”, una novetat d’enguany que a més s’han programat i agrupat durant les setmanes prèvies de la gala a diferència d’algunes trobades que es feien altres anys després de l’entrega de premis.