CaixaBank vol desfer-se d’El Periódico però impedir que el compri Jaume Roures

Per | 14/01/2019

+ info: VilaWeb

CaixaBank vol desfer-se del diari El Periódico i vendre’l tan aviat com pugui, però al mateix temps vol impedir que l’adquireixi l’empresari Jaume Roures. De les diverses ofertes que s’han presentat, la de Roures és la més interessant en termes econòmics i de projecte, segons que ha pogut saber VilaWeb. Però el perfil sobiranista de Roures fa que CaixaBank provi de trobar un comprador diferent, fins i tot a costa de perdre-hi diners. El retorn del rumor segons el qual el director del diari, Enric Hernàndez, abandonaria la publicació per passar a dirigir TVE indica, segons totes les fonts, que la venda del diari pot ser imminent. En temps del govern del PP, ja es va especular amb aquesta possibilitat.

Enric Hernàndez va assumir la direcció d’El Periódico l’any 2010 i, durant aquest temps, el diari ha perdut més de la meitat de les vendes. El 2011, venia una mitjana de 79.063 exemplars, segons l’OJD. En canvi, les dades de venda del novembre del 2018, les darreres disponibles, són de 31.970 exemplars. La caiguda de les vendes i les dificultats econòmiques del diari i del grup Zeta han deixat l’empresa en mans dels bancs des de fa uns anys.