Rosa María Mateo anuncia més català a La 2

Per | 10/01/2019

+ info: elPeriódico

TVE-Catalunya potenciarà la producció en català i augmentarà les hores de desconnexió a La 2. Així ho ha anunciat aquest dimecres, 9 de gener, l’administradora única de la corporació pública RTVE, Rosa María Mateo, a Barcelona. Mateo ha precisat que el Govern ja ha donat el seu vistiplau al finançament del projecte, i l’ha inclòs en els pressupostos generals de l’Estat. Això sí, aquests Pressupostos encara s’han d’aprovar. Fonts governamentals van confirmar a EL PERIÓDICO que l’import d’aquesta partida per a TVE-Catalunya és d’uns 18 milions d’euros.

L’ambiciós projecte, que coincideix amb el 60è aniversari de l’inici de les emissions de TVE a Catalunya (14 de juliol del1959), preveu un increment de les actuals 20,5 hores fins a doblar-les en un any, però “l’ideal” seria arribar a les 80 en dos anys, ha afegit Mateo en el transcurs d’una conferència a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a la qual també han assistit el director del centre de TVE-Catalunya, Carles González, i Federico Montero, director general corporatiu de RTVE.