Quins mitjans repiula cada polític? Analitzem 800.000 piulets de 56 polítics coneguts

Per | 09/01/2019

+ info: VilaWeb

Sovint, els polítics es fan ressò a Twitter de les notícies que apareixen als mitjans de comunicació. Ho fan publicant-ne els articles o bé repiulant els piulets dels mitjans. Esbrinant quins diaris acostuma a repiular cada polític, podem saber què llegeix i quina és la seva visió del món. Per exemple, és sabut que Donald Trump repiula, bàsicament, Fox News, una cadena de televisió de dretes. Però què passa als Països Catalans i a l’estat espanyol?Hem aplegat 811.958 piulets de 56 polítics dels Països Catalans i de l’estat espanyol i hem identificat les referències algorítmiques a 34 diaris, calculant el percentatge de referències de cada polític. Feta l’anàlisi, veiem que els polítics unionistes tendeixen a piular més diaris en paper tradicionals espanyols mentre que els polítics sobiranistes tendeixen a piular més premsa digital en català.