El CIC exhorta a no barrejar periodisme i publicitat

Per | 07/01/2019

+ info: FCIC

Com a conseqüència de diverses queixes i actuacions d’ofici, així com els repetits casos en què periodistes participen en campanyes publicitàries, el CIC recorda la importància de no simultaniejar la pràctica del periodisme i de la publicitat.

L’any 2016 el Consell de la Informació va fer públic el document “Periodistes que fan publicitat: un conflicte d’interessos”. Aquest document, que posa al dia el punt 7 del Codi Deontològic pel que fa a la relació entre publicitat i informació, torna a estar d’actualitat a causa de la freqüència amb què destacats i destacades periodistes aprofiten la notorietat aconseguida amb l’exercici de la professió per acceptar de fer publicitat al mateix temps que realitzen les seves tasques informatives.