29/11/2018-18/05/2019: Exposició Visió panoràmica a l’obra d’Eduard Olivella

Per | 12/12/2018

+ info: barcelona.cat

Una exposició a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta un centenar llarg de fotografies organitzades en cinc àmbits temàtics.L’any 2015 el fotògraf Eduard Olivella (Barcelona, 1948) cedia en comodat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB) el seu fons professional. Part d’aquesta trajectòria es veurà reflectida en l’exposició que el 29 de novembre inaugurarà l’AFB. Porta per títol Eduard Olivella. Documentant cultura, i tindreu temps d’anar-la a veure fins al 18 de maig de l’any entrant.

La mostra recull més d’un centenar d’imatges, la majoria còpies al gelatinobromur de plata dels negatius originals. Les fotografies a color són còpies digitals. També hi ha 12 positius originals d’autor i d’època sobre temàtica de jazz. A més a més, unes altres 162 imatges es podran veure en dos quioscos interactius situats a la sala expositiva, mentre que en una vitrina hi haurà material complementari. Cal destacar que l’exposició es pot veure virtualment al web de l’AFB, i que s’edita un catàleg amb motiu de la mostra completa. Eduard Olivella. Documentant cultura permet un repàs tant de la feina feta pel fotògraf com de l’activitat cultural de Barcelona entre el 1972 i el 1996, uns anys de gran dinamisme a la ciutat i de creixement del consum cultural. El visitant hi trobarà cinc àmbits: un primer dedicat a iniciatives d’activisme i vindicació cultural; el segon sobre la música en directe a la capital catalana, des del Festival Internacional de Jazz fins a concerts de música pop, clàssica i experimental; el tercer àmbit està dedicat a les inauguracions de la galeria Maeght; el penúltim espai se centra en l’activisme fotogràfic i l’Art Triangle, i el darrer tema toca la producció cinematogràfica, amb fotografies de rodatges, entre altres, de pel·lícules de Bigas Luna i de Vicente Aranda