31/01/2019: Tercera edició del Premi Internacional a la Innovació Cultural

Per | 30/11/2018

+ info: CCCB

Què podem fer, des de la cultura, per una Internet més lliure, igualitària i oberta? La tercera edició del Premi Internacional a la Innovació Cultural vol premiar projectes innovadors sobre el present i el futur d’Internet que contribueixin a l’apoderament de la ciutadania i a la millora de la xarxa. La proposta guanyadora formarà part de la programació 2019-2020 del CCCB. El tema corresponent a la tercera edició del Premi (2018-2019) és Internet.

L’any 2019 es compleixen 50 anys de la posada en marxa de la xarxa d’ordinadors ARPANET, considerada precursora d’Internet, i 30 anys de la creació de la WWW (World Wide Web), un dels serveis d’Internet més estesos. Aquest doble aniversari inspira la tercera convocatòria del Premi i coincideix amb un moment en què els dilemes sobre els usos, les repercussions i les potencialitats de la xarxa encenen debats sobre aspectes fonamentals, com els efectes de les regulacions d’Internet sobre els drets de les persones, la concentració de poder en mans d’unes poques corporacions o les conseqüències socioeconòmiques de determinades decisions tecnològiques. Avui, nombroses iniciatives arreu del món reclamen una Internet més lliure, igualitària i oberta..