El mòbil, regulat sense prohibició

Per | 09/11/2018

+ info: El Punt Avui

Regular sense prohibir. Aquesta és la resposta de docents i experts a la qüestió de la presència dels telèfons mòbils a les aules. Aquesta mateixa setmana, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat que ha sol·licitat al Consell Escolar de Catalunya l’elaboració d’un informe sobre les bones pràctiques dels centres en l’ús del mòbil a l’aula. Es vol detectar i visibilitzar usos innovadors i d’èxit que es puguin traslladar a diferents contextos educatius i que al mateix temps assegurin l’equitat i l’èxit de tots els alumnes.

Des del respecte a la diversitat de cada centre, la majoria de la comunitat educativa coincideix amb la petició del conseller que seria positiu que existís un marc normatiu general que evités la creació de greuges comparatius. Tot i que l’ús del mòbil entre els més joves a les escoles és una qüestió que fa temps que aixeca controvèrsia, el debat ha tornat a posar-se sobre la taula aquest curs per la prohibició que n’ha fet l’Estat francès.