25 anys de sindicalisme professional

Per | 08/11/2018

+ info: comunicació21

El centre cívic de les Cotxeres de Sants va acollir fa 25 anys la constitució del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC). Aprofitant les mateixes sigles, l’any 2009 vam afegir al nostre nom, el ‘cognom’ Sindicat de Professionals de la Comunicació. El 5 de novembre, el centre cívic Parc Sandaru serà on celebrarem aquests cinc lustres de vida amb un acte institucional.

Escric aquest article el 2 de novembre, Dia Internacional contra la Impunitat dels Crims Contra Periodistes, instaurat per les Nacions Unides l’any 2013. Quatre anys abans, el 23 de novembre de 2009, s’havia produït a les Filipines l’atac massiu més greu contra periodistes, conegut com ‘la massacre de Maguindanao’. En aquella acció van morir 32 persones, i per recordar aquesta tragèdia l’ONU va fixar a instàncies de diverses organitzacions internacionals la data del 2 de novembre per lluitar contra l’escassa persecució d’aquests delictes. La Junta de l’SPC hem cregut que ni volem ni podem oblidar el patiment de tants companys i companyes en la commemoració del nostre XXV aniversari. Hem de recordar que aquest any, segons dades de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) han perdut la vida 74 professionals de la Informació.