Capa i els colors del segle XX

Per | 06/11/2018

+ info: Segre

La carrera de Robert Capa va més enllà del blanc i negre i els conflictes bèl·lics. Després de la Segona Guerra Mundial va fer nombrosos reportatges de viatges per a revistes que l’allunyaven del perill. L’exposició ‘Capa en color’, al CaixaForum de Lleida, és una aproximació inèdita a l’obra d’un dels fotoperiodistes més influents i compromesos del segle XX.

La Guerra Civil espanyola va ser el primer conflicte modern en què la imatge va ser molt important, ja fos per a la propaganda política com per a la cobertura informativa. Els avenços tecnològics en la fotografia, amb càmeres més lleugeres i sistemes de revelat més ràpids, van facilitar la tasca de fotoperiodistes vinguts d’arreu del món. Les imatges de Robert Capa, incloses les que va fer al Baix Segre el 1938, van donar la volta al món. El fotògraf barceloní Agustí Centelles, considerat un dels testimonis gràfics més solvents d’aleshores, també va utilitzar la seua càmera per deixar constància de la lluita antifeixista durant tot el conflicte. Especialment crues són les fotos del bombardeig de Lleida per part dels aviadors feixistes italians.