El Departament de Cultura col·labora amb Google en la incorporació del català en nous productes

Per | 29/10/2018

+ info: gencat.cat

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura està col·laborant amb Google en la creació d’un model acústic multilocalitzador, multilingüe i uniforme per a la síntesi estadística paramètrica del llenguatge en català; és a dir, una veu parametritzada en català de la més alta qualitat. Política Lingüística ha donat suport al projecte lingüístic de Google, col·laborant-hi, junt amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, durant deu jornades.

El món digital i les tecnologies mòbils són una oportunitat i un repte per al català. Les marques digitals globals com Google, Microsoft, Twitter, Apple o Facebook n’ofereixen l’ús en els seus principals productes i serveis. En la seva agenda d’acció, la Direcció General de Política Lingüística ha projectat iniciatives per incidir tant en les tecnologies lingüístiques com en la disponibilitat de productes i serveis digitals en català. Amb aquest objectiu, convoca anualment una línia d’ajuts per a la incorporació del català en apps i videojocs.