La Generalitat de Catalunya pretén apropiar-se el domini .cat

Per | 11/10/2018

+ info: VilaWeb

El conseller de Polítiques Digitals i Administració pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que el govern aprovarà un acord perquè l’administració catalana s’apropiï el domini .cat. Puigneró i el president de la Generalitat, Quim Torra, s’han reunit amb representants de la Fundació puntCAT per a avaluar aquesta mesura. El domini .cat es va introduir el 2005 i fou el resultat d’una iniciativa ciutadana, fundat per entitats de tots els Països Catalans, per a un domini d’ús cultural i d’abast de tot el territori lingüístic, i que mai no es va concebre perquè fos restringit al Principat. En tot cas, hi va haver intents per a aconseguir el .ct, com a domini territorial. Però des de l’inici el .cat fou un domini ampliat a tota la comunitat lingüística, cultural i social del país.

Ha dit avui Puigneró, després de la reunió amb la Fundació PuntCat: ‘Volem impulsar un acord de govern perquè el .cat esdevingui oficialment el domini propi de Catalunya. Igual que tenim una llengua pròpia, a internet hem de disposar d’un domini reconegut oficialment pel govern i que sigui el domini d’ús en aquells àmbits en què el govern hi té responsabilitat. L’objectiu principal és que el domini .cat sigui el domini propi de Catalunya a totes les administracions.’