Neix Ràdio Catalunya Itàlia

Per | 10/10/2018

+ info: El Punt Avui

“Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.” El vers d’Ovidi Montllor, musicat per Txarango, va ser el primer que es va sentir des dels micròfons de Ràdio Catalunya Itàlia. Era la Diada d’aquest any al vespre quan un petit grup de voluntaris inauguraven el primer programa de ràdio en català i italià emès des de Roma. La cançó de Txarango Agafant l’horitzó havia estat l’escollida per votació popular entre la comunitat catalana a Itàlia, que ha viscut amb expectació el naixement del programa.

Ràdio Catalunya Itàlia es pot escoltar a través d’internet, en directe o en format podcast, i es transmet des de les instal·lacions de Radio Roma Futura a la seu de la Penya Blaugrana de Roma, al barri de Monte Sacro. Va ser el president d’aquesta penya, Massimiliano Morgante, que ja fa un programa sobre el Barça a la mateixa emissora, qui, en una reunió de l’Associació de Catalans a Roma, va proposar el programa “per apropar Catalunya als italians”. Rafel Hidalgo, de Barcelona i resident a Roma des de fa més de 30 anys, i Montserrat Satorra, de les Borges Blanques, que viu a Bèrgam però treballa a Roma, van acceptar el desafiament. Són ells qui dirigeixen i presenten el programa, i en Massimiliano s’encarrega de la part tècnica.