La normativa europea que amenaça Internet

Per | 13/09/2018

+ info: mèdia.cat

L’Eurocambra vota dimecres una normativa que pretén instaurar filtres previs als continguts penjats a la xarxa. Els activistes denuncien que suposarà “censura” i la “privatització” del control d’Internet. “Tota Internet es convertiria en una mena de Facebook”. Aquest és l’advertiment de la impulsora de la plataforma Xnet, Simona Levi, davant la imminent votació de la directiva europea sobre drets d’autor. El text, que es votarà dimecres al Parlament Europeu, ha aixecat dubtes a alguns internautes perquè obligaria les plataformes digitals a comprovar, abans que estiguin en línia, que els continguts que s’hi pengen siguin legals. Segons els seus detractors, aquesta proposta suposarà “privatitzar” els proveïdors d’Internet i el control dels continguts. El procés ja va patir un revés aquest juliol quan els eurodiputats van rebutjar seguir endavant la tramitació de la directiva i reobrir el debat aquest setembre, quan el plenari tindrà l’última paraula.