Guillem Terribas: “El Procés ha allunyat molta gent dels llibres”

Per | 10/09/2018

+ info: ARA

Encara que estigui jubilat des del 2015, Guillem Terribas continua tenint poc temps. A més de participar en nombroses presentacions de llibres, de presidir el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, d’estar al capdavant -des del 1981- del premi de novel·la curta Just M. Casero i de col·laborar a la ràdio, Terribas ha reactivat la seva faceta d’autor: iniciada amb les memòries Demà serà un altre dia (Ara Llibres, 2007), ha continuat amb Alegra’m la vida (Columna, 2017), on comenta 22 pel·lícules que ha vist acompanyat de la seva neta Martina, i acaba, de moment, amb un conte també dedicat a la neta, L’avi de la Martina (Cruïlla, 2017), que tindrà continuació abans que s’acabi l’any. El dia de l’entrevista, a les nou del matí de dilluns, Terribas apareix amb la protagonista del seu últim llibre -que dibuixa una platja on hi ha dofins i un pop, però no hi fa sortir Bob Esponja perquè el troba avorrit-: una hora després marxaran corrents cap a Girona perquè és el dia de la roda de premsa de presentació d’una nova edició del festival Temporada Alta, dirigit per un dels seus grans amics, Salvador Sunyer. Un any i mig després de sumar la Creu de Sant Jordi a la llista de reconeixements que acumula, Terribas rebrà el 22è premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català.