FAQS. L’any que vam viure perillosament (en realitats paral·leles)

Per | 31/07/2018

+ info: Núvol

Tots els (re)convidats al darrer Preguntes Freqüents de la temporada van donar una mateixa resposta a la pregunta de Laura Rosel: el 2017-2018 ha estat el curs més políticament intens de les nostres vides. Nascut enmig d’aquest tsunami informatiu amb epicentre a terres catalanes, el gran repte del FAQS era demostrar que no ens trobàvem davant d’un producte dissenyat per abusar del filó d’intensitat emocional endogàmica, sinó d’un programa amb vocació universal, capaç de parlar-li a la tribu tant d’allò que ens reconforta com del que no. No hi ha televisió de qualitat sense una bona dosi de paternalisme que, com deia David Simon, aconsegueixi que l’espectador s’aguanti les ganes de gelat i, quan toca, s’empassi les verdures. Ha estat el FAQS el bastió d’autocomplaença acrítica i parcial que denuncien figures com Xavier Sardà i Jordi Cañas, o el programa ha demostrat, un cop més, que hi havia una tevetresina manera de fer un late show polític i que aquesta manera era, malgrat tot, millor que les rivals? Xovinisme desacomplexat: el FAQS ha apallissat a la resta de competidors de l’estat, i el seu equip es mereix un reconeixement que faci petar l’aplaudímetre mentre els ploramiques ploren.