01/11/2018: Premi Ramon Barnils

Per | 30/07/2018

+ info: Grup Barnils

Des de l’any 2001, el Grup de Periodistes Ramon Barnils és punt de trobada de professionals que compartim una mateixa idea de periodisme rigorós, crític, fet i pensat des dels Països Catalans. Poc després de la mort de Ramon Barnils, el col·lectiu es va constituir formalment el febrer de 2002 prenent el nom de qui considerem referència d’autoexigència professional i de coherència ideològica.

Des del Grup treballem en la difusió i la defensa d’un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi, que uneixi la cultura i la llengua. Un espai que cal que sigui reconegut políticament i administrativa. És per aquest motiu, i per demostrar que malgrat la crisi econòmica i de valors que creuem el rigor i l’excel·lència encara són possibles, que volem donar una alenada al periodisme d’investigació amb el Premi de Periodisme d’Investigació Ramon Barnils.

BASES DEL PREMI BARNILS 2018
El Premi Ramon Barnils és una iniciativa del Grup de Periodisme Ramon Barnils que vol promoure la informació documentada i contrastada per provocar la reflexió i l’anàlisi, principis inspiradors de l’entitat. Per fer-ho, es premiarà els autors d’obres d’investigació tant originals com ja publicades.

Objectiu
L’objectiu del Premi és estimular la pràctica del periodisme d’investigació entre els professionals de l’ofici i els estudiants de periodisme d’arreu dels Països Catalans. Així mateix, vol ajudar a la publicació i a la promoció de reportatges que tracten temes poc presents als mitjans i basats en el treball de recerca dels seus autors.

Convocants i col·laboradors
El premi el convoca i organitza el Grup de Periodistes Ramon Barnils
Compta amb el suport de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació AMIC, l’Ajuntament de Sant Cugat, Col·legi de Periodistes de Catalunya, El Born Centre Cultural i de Memòria, el Diari Ara i DO Terra Alta.