Combatre el capitalisme digital

Per | 27/07/2018

+ info: Directa

Cada cop més, la nostra quotidianitat s’impregna d’una realitat digital amb la qual estenem la nostra forma de comunicar-nos, de desenvolupar moltes de les feines que duem a terme, d’accedir a la informació, d’organitzar-nos, etc.

La tecnologia i les seves eines avancen molt ràpidament i donen resposta -alhora que en generen de noves- a les nostres dessecitats (la conjunció dels desitjos i les necessitats), fent que puguem mantenir un contacte fluid amb gent que viu a milers de kilòmetres de nosaltres, sistematitzant tasques i fent possible executar-les allà on puguem endur-nos un portàtil i tinguem una connexió a internet, donant-nos accés a una immensitat de coneixement o proporcionant eines de participació que permeten coordinar i prendre decisions en grans col·lectius.

Molts dels aparells i serveis digitals estan tan integrats en el nostre dia a dia que ni ens qüestionem qui està proveint aquests serveis, com els està creant i a canvi de què ens els cedeix (quan aquests són gratuïts). Així, mentre defensem el consum responsable en àmbits com l’alimentació o el tèxtil, ens oblidem que les plataformes digitals i la tecnologia que envolta internet són, simplement, un sector més de l’economia.