Neix el ‘Manifest del Carril’ amb l’objectiu de reivindicar l’existència d’un periòdic local en paper, professional i de qualitat a Vilanova

Per | 11/07/2018

+ info: EixDiari

Un grup de periodistes de Vilanova i la Geltrú i la resta de la comarca, juntament amb el suport i la complicitat de l’Associació de Periodistes del Garraf (APG), ha impulsat la confecció d’un manifest amb l’objectiu de reclamar l’existència d’un periòdic local en paper, professional i de qualitat a la capital del Garraf, un cop s’ha confirmat la desaparició definitiva del Diari de Vilanova i la publicació que el va succeir.

El document, de cinc punts, ressalta la importància dels mitjans de proximitat de cara a la cohesió social i el sentiment de pertinença a una comunitat, alhora que reivindica la presència d’una capçalera de paper que cohabiti amb els mitjans audiovisuals, digitals i gratuïts que existeixen actualment i que esdevingui, al mateix temps, una nova plataforma “de debat, crítica, divulgació, reflexió, anàlisi, interpretació, informació i llibertat d’expressió” que es considera del tot imprescindible “per a una població sempre inquieta i compromesa socialment, com la vilanovina”.