El fons nord-americà Providence compra la majoria del festival Sónar

Per | 09/07/2018

+ info: El País

El fons nord-americà Providence ha adquirit una participació majoritària d’Advanced Music, l’empresa propietària i organitzadora del festival Sónar i el congrés tecnològic Sónar+D. L’operació s’ha articulat a través de Superstruct Entertainment, un vehicle de Providence creat el 2017 per agrupar marques d’entreteniment centrades en festivals i en nous conceptes d’oci. Encara que Providence no ha donat a conèixer ni l’import ni la grandària de l’operació, s’estima que el fons nord-americà s’ha fet amb el control d’entre el 60% i el 80 % del capital d’Advanced Music entre 15 i 20 milions d’euros. Després d’aquesta operació, l’equip fundador i directiu d’Advanced Music seguirà al capdavant de la companyia, que el 2016 va aconseguir una facturació de 7,5 milions d’euros i compta amb una plantilla estable d’unes 25 persones.

Superstruct Entertainment ja havia adquirit anteriorment altres esdeveniments artístics per donar-los una dimensió global, com el Sziget de Budapest (Hongria) o el Row, discoteca i promotora espanyola de música electrònica. El festival Sónar, que aquest any ha celebrat el seu 25 aniversari, va superar en aquesta edició els 120.000 assistents i el 2017 va facturar 9,5 milions d’euros.