Tres escenaris que determinaran la TV dels propers anys

Per | 27/06/2018

+ info: comunicació21

Si tot anés segons el que estava previst, el Govern espanyol estaria a punt de presentar el seu projecte tècnic per al canvi de freqüències de bona part dels canals de la TDT. Una operació que s’ha de materialitzar a tota la Unió Europea el 2020 per poder oferir més espai radioelèctric a les futures connexions 5G. Es tracta d’un procés de trasllat de canals que podria anar acompanyat d’una evolució de la TV digital amb l’increment de la resolució de la imatge de les emissions, entre altres millores tècniques, si finalment s’adoptés el sistema DVB-T2 de transmissió dels continguts televisius, que ja és realitat a bona part dels països europeus i de fora del nostre continent. Amb el recent relleu a la Moncloa, tot fa pensar que això no serà pas imminent, però els compromisos internacionals obligarien a què no hi hagi massa endarreriments.

Més enllà de les afectacions que aquests canvis significaran per als receptors de les antenes col·lectives de moltes llars, ens trobem a les portes d’un nou escenari marcat per la tecnologia que obliga a pensar –i aplicar!– estratègies exitoses per als nostres mitjans nacionals de comunicació, davant d’un ecosistema d’ofertes audiovisuals creixentment competitiu. N’apunto només tres reptes: la lluita per l’audiència (també) a l’HbbTV; poder fer realitat la reciprocitat televisiva als Països Catalans, i preparar-se per a la televisió sense TDT.