La tercera revolució digital

Per | 27/06/2018

+ info: periodistes.cat

Cada vegada més, sentim a parlar dels bitcoins i les criptomonedes per la seva desregularització que permet una alta especulació en el mercat borsari digital, entre altres temes. Els bitcoins tenen lloc en una tecnologia que s’anomena blockchain (cadena de blocs). Segons el diari Criptonoticias, aquesta consisteix en “una base de dades distribuïda que registra blocs d’informació i els entrellaça per facilitar la recuperació de la informació i verificar-ne els canvis”.
Internet del valor

“La tecnologia blockchain permet analitzar de manera independent com són els usuaris que llegeixen els blocs, quin valor té l’article, quantes vegades s’ha compartit i s’ha comentat, quins són els incentius dels usuaris a llegir-lo, quina influència té aquell periodista…, és a dir, estaríem analitzant quelcom tan abstracte com el valor. I aquesta és la propera revolució: la Internet del valor”, explica Alberto Barreiro, consultor d’Estratègia, professor a l’Institut de Disseny Europeu (IED) de Madrid.