Prensa Ibérica, 40 anys com a referent d’un periodisme de qualitat

Per | 25/06/2018

+ info: Regió 7

L’Espanya del 1978 respirava aires de llibertat. La recent irrupció llavors dels partits polítics, la creació de les Corts Generals i el retorn del president de la Generalitat, Josep Tarradellas, uns mesos abans, eren una mostra evident que el país caminava amb pas ferm cap a la democràcia.

Els anys de la Transició, que van ser complexos i molt intensos, van conferir a la premsa, en plena metamorfosi cap a l’obertura i la llibertat, una funció decisiva. Eren nous temps en els quals el protagonisme de la informació política atorgava a l’anomenat Parlament de paper una rellevància fins llavors desconeguda. Els mitjans de comunicació van ser actors principals en el debat de les idees i en la consolidació d’un model de país en el qual valors com la justícia, la igualtat i el pluralisme polític van cobrar sentit no només en l’ordenament jurídic, sinó també en l’ideari de la societat espanyola i catalana.