Alex Hache (Donestech): “En el món feminista hem de debatre a qui afavoreixen les tecnologies que usem quotidianament”

Per | 22/06/2018

+ info: CRÍTIC

La bretxa de gènere en el món tecnològic és evident. Només un 13% de l’alumnat dels graus tecnològics són dones. De cada 1.000 dones, només quatre es dediquen al món de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), tot i ser un mercat a l’alça. Les dades les ha recollit l’Ajuntament de Barcelona en l’estudi recent ‘L’ecosistema de les TIC des d’una perspectiva de gènere’. L’Alex Hache és una de les dones que treballen en el món digital. És investigadora tecnosocial i tecnoactivista a Donestech, un col·lectiu que, entre altres tasques, investiga l’ús i la participació de les dones en l’àmbit de les TIC. Amb ella parlem de les aportacions de les dones al món digital, de la perspectiva feminista aplicada a les noves tecnologies i del perill, cada vegada més patent, del ciberassetjament masclista.