“Josep Maria Poblet: Periodisme i acció. Un intel.lectual catalanista en el Montblanc d”Entreguerres (1914-1936)”, Jaume Ferrer i Puig (2018)

Per | 19/06/2018

+ info: Llibreria Claret

Aquest volum estudia els orígens de Josep Maria Poblet i Guarro (Montblanc, 1897 – Barcelona, 1980) com a intel·lectual catalanista i home d’acció en el Montblanc dels anys de la Mancomunitat a la República. La gènesi de l’home de lletres explica part de la seva evolució literària i de la seva projecció pública com a escriptor a partir de l’exili i la postguerra. En aquest procés ell esdevé el fil conductor que permet conèixer l’ambient literari, polític i cultural d’abans de la guerra a la capital de la Conca de Barberà.
Poblet ha situat Montblanc en la història de la literatura catalana des de la narrativa testimonial i memorialística, però també ha estat autor d’una extensa obra que va des de la crònica periodística i l’article d’opinió fins al reportatge, passant per la comèdia de bulevard, la narrativa costumista, la novel·la, la biografia o l’assaig històric i polític.
Aquestes pàgines pretenen recuperar i redescobrir un figura encara massa desconeguda del nostre sistema literari, compromesa amb el país i la cultura a través de la força de la paraula.