Neix el Col·lectiu Ciutadella, la primera associació de periodistes amb l’objectiu de “dignificar” la premsa política

Per | 13/06/2018

+ info: El Punt Avui

El periodisme polític i parlamentari té des d’aquesta setmana una nova eina per defensar els seus interessos. El Col·lectiu Ciutadella-Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya ha començat a caminar amb l’objectiu de “dignificar el sector” des de tots els punts de vista. Formada per professionals de la informació política i parlamentària i amb vocació de ser “un referent” i un “lobby” del sector, l’associació pretén “impulsar les bones pràctiques periodístiques” i “dignificar el periodisme polític”. Apareixen al panorama comunicatiu com una organització sense ànim de lucre i una associació professional a la que poden pertànyer tots aquells periodistes de Catalunya que treballin en aquest camp i rebin l’aval de dos socis més. L’objectiu passa per ser “el màxim nombre de periodistes polítics i parlamentaris possibles” per poder actuar com un grup de pressió, tant de cara als partits i les institucions com de cara als mitjans de comunicació.

És per això que han començat a “sumar efectius” amb la intenció de convertir-se en l’entitat cabdal dels professionals del sector a Catalunya. “Si som una entitat forta, podrem fer-nos forts quan una institució no ens permeti fer bé la nostra feina”, ha explicat el seu president, el periodista de l’ACN Rafa Garrido durant la reunió que ha donat el tret de sortida a l’activitat de l’entitat, celebrada aquest dilluns.