El CAC denuncia davant la Fiscalia 13 continguts d’internet que culpabilitzen les dones víctimes de la violència masclista i que justifiquen la submissió química per poder-les violar

Per | 11/06/2018

+ info: CAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat una denúncia davant el fiscal especial de delictes d’odi i discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona en relació amb 13 continguts d’internet que inciten a la violència masclista, i que tenen la particularitat de culpabilitzar les víctimes i de proposar la submissió química amb drogues per poder-les violar. També hi ha vídeos de violacions, aparentment de ficció, acompanyats de comentaris favorables.

L’informe elaborat pel CAC inclou 5 vídeos de YouTube, amb títols com Cómo saber si eres una calienta******, 4 blogs, com Orgullo machista, 2 webs, com La ‘víctima’ de la Manada es una gorda indeseable que denunció por despecho, 1 fòrum i 1 comunitat virtual.Pel que fa als 5 vídeos, tots allotjats a la plataforma d’intercanvi de vídeos YouTube, tenen un total d’1.656.927 visualitzacions. Segons l’escrit de la denúncia, es considera que les conductes detectades poden ser susceptibles de constituir un delicte que tipifica l’article 510 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi penal.