10/05-26/08/2018: El Palau Robert presenta el llegat fotogràfic d’Antoni Bernad en una exposició retrospectiva

Per | 05/06/2018

+ info: Palau Robert

L’exposició “ANTONI BERNAD. Nord/Sud/Est/Oest”, organitzada per la Generalitat, presenta un conjunt de fotografies sense ordre cronològic, que posa de manifest, a través de centenars d’imatges, el segell perfeccionista que caracteritza l’autor. El títol no fa referència, en aquest cas, a cap delimitació geogràfica sinó al fil que lliga de forma soterrada un vast rerefons de relacions culturals, com també els ambients i les vivències de Bernad en llocs diferents i que l’han influït.

“La mostra dedicada a Antoni Bernad, que té com a comissari Antoni Llena i ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya, es presenta en quatre espais on es barregen les fotos de moda i els retrats amb l’intent d’establir una complicitat entre imatges que elimini barreres i jerarquies. El recorregut expositiu acaba amb un audiovisual on Bernad parla de la seva obra de forma distesa, explicant que sempre ha mirat de dignificar la professió amb entusiasme i rigor.