Josep Domingo: ‘Qualsevol que controli els servidors de Telegram i WhatsApp pot llegir-ne les converses’

Per | 01/06/2018

+ info: VilaWeb

A partir del 25 de maig, les empreses que facin servir les vostres dades us hauran de demanar permís per a fer-ho. Si no ho fan, s’exposaran a multes que poden arribar al 4% de la seva facturació global. És una de les principals novetats del nou reglament europeu de protecció de dades, que afectarà tota empresa que operi dins el territori de la Unió Europea, encara que tingui la seu fora. La normativa respon a la creixent preocupació sobre l’ús que gegants com Google, Facebook o Amazon fan de les dades emmagatzemades cada dia. Josep Domingo Ferrer, director de la càtedra UNESCO de privadesa de dades a la Universitat Rovira i Virgili, parla amb VilaWeb i explica com n’és, de difícil, preservar la nostra privadesa. I aconsella: si voleu ser discrets, deixeu el telèfon a casa.