10-01/25-09/2018: Exposició Port, territori de frontera

Per | 30/05/2018

+ info: mmb

Aquesta exposició realitza una aproximació a la quotidianitat dels espais públics i privats dels barris fronterers amb el Port de Barcelona: el Poble-Sec, el Paral·lel, Montjuïc, la Barceloneta, el Somorrostro o els ja desapareguts barris de barraques Pequín i Camp de la Bota. L’antropòleg i escriptor Xavier Theros (Barcelona, 1963) és l’autor del guió de l’exposició.

Inclou fotografies dels arxius del Museu Marítim de Barcelona, de l’Autoritat Portuària de Barcelona, de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i de la Biblioteca Miquel Carreras de la Fundació Bosch i Cardellach. Es completa amb filmacions i aquarel·les sobre personatges de l’època, fragments de les pel·lícules Los Tarantos, Panorama du port 1 i 2, i La Barcelona Marinera, així com tres escenografies. D’entre les peces singulars es mostra una gramola model Sinfonola 2000 sèrie 1, fabricada l’any 1975 i procedent de l’establiment Kentucky del Raval barceloní, cedida per a l’exposició.