Tot el que has de saber sobre el nou reglament de protecció de dades

Per | 28/05/2018

+ info: Regió7

Qui no ha rebut en les darreres setmanes algun correu electrònic que informa sobre canvis en la política de privacitat de les empreses? Aquesta invasió de les nostres safates d’entrada es deu al nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), que es comença a aplicar avui mateix i que té com a finalitat dotar els ciutadans de més recursos per protegir les seves dades personals.

Malgrat que va entrar en vigor el 24 de maig del 2016, el Parlament Europeu va donar dos anys de marge per adaptar-se al Reglament 2016/679 –relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la seva lliure circulació– i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE, que ha estat vigent fins ara. Durant aquest període de temps els estats membre de la Unió Europea han hagut d’adaptar la seva normativa interna al nou reglament. A Espanya el mes de novembre passat el Govern va aprovar el projecte de Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) –que ha d’adaptar la legislació estatal a les disposicions del nou reglament europeu que es fa efectiu avui mateix– tot i que aquesta llei encara ha de passar el tràmit parlamentari (i ha de ser aprovada per majoria absoluta).