Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC)

Per | 11/05/2018

+ info: APEC

L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) es va crear el 2 de gener del 1989, a Barcelona, per un grup de professionals que creien en la divulgació dels valors de la integració europea.Actualment arribem a uns 120 socis, periodistes de tot Catalunya, que gaudeixen dels actes que organitzem. La Junta es reuneix diverses vegades al llarg de l’any i estableix un calendari d’activitats. Actualment, qualsevol periodista que treballi des de Catalunya, o que visquent i treballant en qualsevol punt del planeta vulgui difondre els valors de la integració europea en qualsevol mitjà local, europeu o internacional, pot ser membre de l’APEC.

L’APEC va ser creada en plena independència amb la idea de participar en la creació del projecte europeu. Vint anys després, l’APEC creu que la idea dels fundadors és plenament vigent.Els periodistes catalans, que som protagonistes del projecte europeu, pensem que hem d’aprofundir en la realitat i en el debat dels problemas que ens planteja Europa com a marc polític i social dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Europa com a projecte polític té moltes coses a defensar i a criticar.