L’ONU examinarà per què Espanya no regula els mitjans comunitaris

Per | 17/04/2018

+ info: ARA

El retard de l’Estat a l’hora de reconèixer realment els mitjans comunitaris arriba a l’ONU. El Comitè de Drets Humans de l’organisme internacional ha demanat a Espanya que expliqui per què no ha atorgat llicències a aquest tipus de mitjans sense ànim de lucre -també anomenats del tercer sector- tot i que el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de l’ONU, subscrit per Espanya el 1977, obliga els estats a facilitar l’accés d’aquestes ràdios i televisions a l’espai radioelèctric.

El recurs a les Nacions Unides el va impulsar un grup d’emissores entre les quals hi ha la veterana RTV Cardedeu. El seu president, Manel Calbet, creu que “fa de mal dir preveure què en sortirà d’un judici, però el sol fet que s’hagi admès a tràmit és una primera victòria”. El mitjà és un exemple de la contribució -en forma de planter- que fa el tercer sector al món del periodisme: fins a 200 professionals en actiu de l’audiovisual s’han foguejat a RTV Cardedeu en els seus prop de 40 anys d’història. “Reclamem que se’ns reconegui, perquè vivim en una situació d’al·legalitat permanent. Hi ha tolerància, però ningú no ens garanteix que algun dia algú decideixi tancar-nos”.