Mor el productor Josep Anton Pérez Giner, el pare del terror català

Per | 16/04/2018

+ info: ARA

Sense el productor Josep Anton Pérez Giner, que va morir aquest divendres a Sant Cugat del Vallès, no es podria explicar el cinema català de l’últim mig segle. Durant els 70 va produir moltes de les pel·lícules del ‘fantaterror’ català, amb títols com ‘La noche de Walpurgis’ i ‘El espanto surge de la tumba’, i als 80 va ser el gran impulsor del cinema ‘quinqui’ produint els èxits ‘Perros callejeros’ i ‘El pico’. Pérez Giner va ser el gran impulsor del cinema de gènere català durant aquestes dècades, però va produir a autors de prestigi com Vicente Aranda i Bigas Luna. A molts, a més, va ser ell qui els va donar la primera oportunitat.

Nascut a València el 1934, es va iniciar en el cinema de la mà del seu tiet, Vicente Escribà, guionista i productor. Va treballar com a director de producció en el cinema espanyol, però la seva gran oportunitat va arribar-li el 1966 gràcies a Sergio Leone, que el va fitxar per a la producció d”El bo, el lleig i el dolent’, que es rodava a Espanya. Després d’una etapa alternant feines a Espanya i Veneçuela, Pérez Giner va començar a produir pel·lícules de terror de baix pressupost amb els ulls posats al mercat internacional. ‘La noche del terror ciego’, ‘Los ojos azules de la muñeca rota’, ‘El mariscal del infierno’ i ‘El espanto surge de la tumba’ són algunes de les seves produccions de ‘fantaterror’ català.