Anàlisi: De quan un home va merèixer ser abatut. La mort del principal sospitós de l’atemptat de Barcelona

Per | 23/03/2018

+ info: mèdia.cat

En informar sobre la mort a trets a mans dels Mossos del principal sospitós de l’atemptat de la Rambla, els mitjans de comunicació van abusar del terme “abatre”, van assumir el discurs de les fonts policials de manera acrítica i van fomentar la discriminació xenòfoba en algunes peces. Així ho conclou l’Observatori del Discurs Discriminatori, que ha fet un anàlisi de la cobertura informativa d’aquell fet a partir de 50 notícies a 9 capçaleres. A continuació el reproduïm:

El 21 d’agost de 2017, la policia catalana va matar a trets a Subirats (Alt Penedès) un jove a qui considerava l’autor principal de l’atemptat produït quatre dies abans a la Rambla de Barcelona. El primer balanç policial va acabar amb 13 morts, dos detinguts sospitosos de col·laboració en l’atemptat i un presumpte autor material que va fugir i que estava en ordre de cerca i captura. Les notícies analitzades reconstrueixen el que va fer Y. A. els dies que van des de l’atac a Barcelona fins al dia que la policia catalana el va matar. Mostra: 50 notícies a 9 mitjans, a partir del 21 d’agost.