20/09/2018: III Jornades Internacionals Comunicació i Salut: #ParlemdeVIH?

Per | 21/03/2018

A la inqüestionable importància que tenen els mitjans de comunicació com a eina de promoció i difusió de la salut, s’afegeix ara la facilitat amb la que la ciutadania pot accedir de forma directa a continguts poc rigorosos amb l’expansió de la cultura digital.

La tercera edició de les jornades organitzades per SCOMLab Comunicació i Salut està dedicada a parlar de VIH. Ens interessa debatre sobre la difusió de les campanyes de prevenció, així com tot el que té a veure amb la informació que circula al voltant del seu tractament i les recomanacions sobre com viure amb aquesta malaltia. Però no es tracta només de veure quins continguts estan disponibles i com circulen aquests, sinó que també volem debatre sobre el seu seguiment, consum, usos, apropiacions… per part de les persones interessades. A més a més, la divulgació científica ens preocupa. De quina manera es donen a conèixer les investigacions mèdiques sobre VIH? Quins recursos narratius segueixen aquests continguts.

Aquesta jornada es planteja, com les anteriors, de manera interdisciplinar i transdisciplinar. Es comptarà amb la presència d’institucions estatals i autonòmiques responsables en l’àrea de la salut i d’organitzacions directament implicades al voltant de VIH, però la trobada pretén ser, sobretot, un lloc de debat entre equips investigadors de comunicació, periodistes i personal d’institucions. De fet, s’ha previst un termini de recepció de propostes.

 

Crida a l’enviament de propostes