L’endemà del 8 de març: 8 millores pendents en qüestions de gènere als mitjans

Per | 12/03/2018

+ info: mèdia.cat

Les mobilitzacions del Dia Internacional de les Dones han passat desapercebudes avui a les portades de la majoria de diaris catalans, protagonitzades per la remuntada del Barça i la confessió de Millet. Agrupem algunes millores en qüestions de gènere que els mitjans semblen oblidar més enllà del 8 de març. Dones de 50 països arreu del món es van aturar ahir 8 de març durant mitja hora, entre les 12 i les 12:30h, per protestar contra les desigualtats de gènere, reivindicar unes condicions de treball dignes i en igualtat amb els homes i visibilitzar com les tasques de cura i domèstiques recauen majoritàriament sobre elles. A més, a moltes ciutats catalanes es van convocar manifestacions i mobilitzacions diverses, però passant pel quiosc aquest matí costaria d’endevinar que ahir va ser el Dia Internacional de les Dones.

El partit del Barça d’ahir al vespre i la confessió de Millet sobre el finançament de CDC ocupen els principals espais de portada. Cap rastre de les mobilitzacions del 8 de març a la primera pàgina de l’Ara, El Punt-Avui o El Periódico, tampoc a Levante. Sí que hi dediquen la foto principal de portada el Diari de Mallorca i el Mediterráneo. El País il·lustra la manifestació de Madrid a la primera plana, on recull també un reportatge sobre la violència contra les dones a Nicaragua. La Vanguardia situa la lluita contra el masclisme en una foto petita a la part superior i amplia la informació a la secció de “Tendències”.