20/02/2018-13/05/2018: L’exposició definitiva sobre la fotografia de Brassaï

Per | 09/03/2018

+ info: Barcelona Cultura

La Fundació Mapfre inaugura una completa retrospectiva del gran fotògraf del París dels anys 30, la primera que es fa al món a gran escala des de l’any 2000. Gyula Halász, més conegut com a Brassaï, va ser un dels gegants de la fotografia del segle XX, i en particular el que el va convertir en un mite, en un artista indispensable de la seva disciplina, va ser el seu treball a París als anys 30. Brassaï va ser un dels fotògrafs que va comprendre que la seva tècnica era una manera de provocar emocions i que hi havia un profund element artístic com a mínim tan poderós com el de la pintura o el cinema, i les seves imatges són com instants poètics congelats en el temps. Una part essencial de la seva obra és la sèrie Paris de nuit, una llarga col·lecció de fotografies de racons misteriosos, solitaris i apartats de la capital de França en el període d’entreguerres que no només van ajudar a reforçar l’halo de París com una ciutat amb màgia a tot arreu, sinó que van reforçar els seus lligams amb el turisme. L’obra de Brassaï és molt extensa i durant anys s’ha repartit per diferents museus de tot el món. Ara, el bo i millor conflueix en una nova exposició que començarà a girar per tot el món, i que té la seva primera parada a Barcelona, a la Casa Garriga Nogués, seu de la Fundació Mapfre.

És la primera exposició retrospectiva de Brassaï des de l’any 2000, i la primera a Espanya des de l’any 1993, així que molt del material que s’exposarà la majoria de nosaltres només l’haurem vist a internet o en llibre, però no en un context museístic. Serà una bona oportunitat per endinsar-nos en el món poètic de Brassaï, abans que l’exposició viatgi, a partir del maig, a Madrid i, més tard, a San Francisco.