L’ARA, únic diari en paper que creix a Catalunya

Per | 13/02/2018

+ info: ARA

L’ARA va tancar un 2017 amb un notable creixement del 10,9% en les seves vendes ordinàries de l’edició impresa, és a dir, la suma d’exemplars venuts al quiosc i subscripcions individuals. La xifra, certificada per l’OJD, és encara més important si es té en compte que la premsa de paper està experimentant un retrocés arreu d’Europa i Amèrica. Però aquest diari s’escapa de la tendència i aconsegueix ser l’únic rotatiu del quiosc -incloent-hi les capçaleres d’abast estatal- que no va viure una reducció de les vendes l’any passat a Catalunya. La mitjana del retrocés del sector va ser d’un 7,5% a Catalunya (uns dos punts més suau que al conjunt de l’Estat).

“És el resultat d’una gran feina d’equip, feta amb gran sentit professional i també il·lusió”, valora Esther Vera, directora de l’ARA. “Els qui fem el diari creiem en el projecte, en la professió i en el país. Amb aquestes premisses, volem explicar el món a una societat de la qual formem part. I fem servir noves tècniques, però al servei del periodisme clàssic, que busca fer entendre l’entorn i portar als lectors grans històries”.