L’enginy contra la censura: així respon la gent a les prohibicions de la Junta Electoral

Per | 22/12/2017

+ info: VilaWeb

Les prohibicions contínues de la Junta Electoral espanyola –dels llaços grocs en edificis institucionals, de les pancartes que demanen la llibertat dels presos o bé de la il·luminació les fonts públiques de Barcelona amb llum groga– han fet bullir la xarxa amb imatges i missatges creatius per esquivar la censura. Ciutadans, empreses, associacions i institucions públiques han canviat els llaços grocs i les pancartes dels presos per missatges com ‘Això no és un cartell’, ‘Tu ja m’entens’, ‘Aquí hi havia un llaç groc’ o ‘Defensem els drets humans’, entre més. A continuació us n’oferim un recull.

Una de les respostes més recents i que ha ressonat més per la xarxa, per la importància del promotor, ha estat la lona publicitària que el Primavera Sound ha penjat a la cantonada entre el Paral·lel i el carrer Nou de la Rambla, a Barcelona, amb el missatge ‘Això no és un cartell’ sobre un fons groc.