21/12/2017-30/04/2018: El Born CCM revisa el llegat de Montserrat Roig

Per | 22/12/2017

+ info: barcelona.cat

Una exposició, taules rodones, conferències i debats recorden l’escriptora en el 40è aniversari de la publicació d”Els catalans als camps nazis’ i ‘El temps de les cireres’. El 1977 va ser un any especialment fructífer per a l’escriptora i periodista Montserrat Roig (Barcelona, 1946-1991), una de les plomes més destacades de la seva generació. Aquells dotze mesos va publicar els llibres Els catalans als camps nazis i El temps de les cireres, dues de les seves obres cabdals, al mateix temps que dirigia i presentava a la televisió el programa d’entrevistes Personatges. És per això que abans no acabi aquest 2017 El Born Centre de Cultura i Memòria li dedica un ampli programa d’activitats, al capdavant del qual hi ha l’exposició titulada Montserrat Roig 1977. Memòria i utopia. Comissariada per Manuel Guerrero, s’inaugurarà el 21 de desembre i estarà en cartell fins al 30 d’abril de l’any vinent.

La mostra compta amb la col·laboració de l’artista Francesc Abad i de la fotògrafa Pilar Aymerich, i consta de 300 documents originals, imatges i llibres a través dels quals els assistents poden revisar i repensar el llegat de Roig i l’impacte que varen tenir les seves obres. En paral·lel, i al llarg dels mesos que dura la mostra, es duran a terme tot un seguit de taules rodones, conferències, debats i també espectacles que recordaran una persona de lletres obstinada per la recuperació de la memòria i de la dignitat individual i col·lectiva i amb un clar compromís amb el feminisme, l’antifeixisme i el catalanisme. Per citar alguns dels actes previstos, el 28 de febrer es durà a terme una taula rodona moderada per Marina Espasa i en què prendran part David Fernàndez, Betsabé Garcia i Bel Olid amb el títol Montserrat Roig, avui; o el 2 de març hi haurà un espectacle dirigit i interpretat per Mònica Lucchetti, amb el músic i compositor Carles Beltran i la cantant Tànit Navarro en què s’interpretaran cançons que li agradaven a l’escriptora.