Informe Mèdia.cat: 1-O. Llibertat d’informació a la corda fluixa

Per | 13/12/2017

+ info: Mèdia.cat

Catalunya i l’Estat espanyol han viscut amb excepcionalitat les setmanes prèvies i posteriors a l’1 d’octubre de 2017 (1-O), dia en què la Generalitat va convocar la ciutadania catalana a un referèndum d’autodeterminació suspès pel Tribunal Constitucional a instàncies del Govern central. El context polític i social ha afectat, també, la capacitat i la llibertat dels periodistes i dels mitjans de comunicació per fer la seva feina.

Per això, des de Mèdia.cat, l’Observatori Crític dels Mitjans de Comunicació del Grup de Periodistes Ramon Barnils, s’ha consi-derat oportú de fer-ne un informe a partir de les dades registrades al Mapa de la censura. Aquest mapa té l’objectiu, des de l’any 2015, de recollir en temps real fets o situacions que coarten la tasca dels periodistes o que poden restringir les llibertats d’expressió o d’informació de la ciutadania als territoris de parla catalana(en el present informe s’inclouen també fets ocorreguts en altres territoris però relacionats amb l’1 d’octubre).