El president del CAC destaca els bons resultats de la ràdio en català i els atribueix a la qualitat de l’oferta pública i privada

Per | 04/12/2017

+ info: CAC

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha valorat avui com a molt positius els resultats fets públics per l’Estudi General de Mitjans (EGM). Segons aquest estudi, la penetració de la ràdio a Catalunya, de dilluns a divendres, arriba fins al 61,7% i té 3.895.000 oients.”Aquests resultats demostren la salut de ferro de la ràdio, un dels mitjans preferits per l’audiència en moments d’especial interès informatiu. I això es deu a la seva credibilitat, a la seva proximitat, a la seva immediatesa i a la seva capacitat de transmetre com cap calidesa i emocions, teixint així una complicitat especial amb la seva audiència”, ha explicat.

Així mateix, el president del CAC ha destacat també els bons resultats de la ràdio en català. Pel que fa a la ràdio generalista, les dues primeres emissores, RAC1 i Catalunya Ràdio, totes dues en català, sumen prop d’1,7 milions d’oients. Cal tenir present, a més, les nombroses desconnexions en català de la resta d’emissores d’abast nacional, així com de les emissores de caràcter local. “Tot això, sumat als bons resultats de la ràdio temàtica, tant musical com informativa en català, fan que la ràdio sigui el mitjà de comunicació on la normalització de la llengua catalana és més present”, ha afirmat.