Observatori: Fotografia a Catalunya

Per | 24/11/2017

+ info: Fotografia a Catalunya

Fotografia a Catalunya és la primera plataforma a Internet que recull la cultura fotogràfica catalana.La fotografia ha estat, des del seus inicis a Catalunya, un mitjà d’expressió privilegiat. Ha documentat les transformacions de la societat i ha estat vehicle per la creativitat. Nombroses institucions del país conserven en els seus fons exemples destacats de fotografia documental i artística. Fotògrafs de totes les disciplines creen cada dia nous projectes documentals o artístics.

El lloc web “Fotografia a Catalunya” vol ser una finestra a la riquesa, qualitat i diversitat d’aquest món. Un projecte així només es pot fer gracies a la col·laboració de moltes institucions (arxius, biblioteques i museus) de col·leccions particulars i dels fotògrafs mateixos, que han seleccionat el millor dels seus fons i de la seva obra per presentar-ho al públic de manera integrada. El web ofereix també un panorama de les activitats i dels nombrosos recursos, tant documentals com educatius, sobre la fotografia disponibles a tot Catalunya.