El prejudici fet noticia. Estudi Observatori del discurs d’odi als mitjans de comunicació. Estudi 2016-2017

Per | 04/10/2017

+ info: mèdia.cat

Hem analitzat 308 notícies de vuit mitjans d’àmbit estatal d’espectre ideològic conservador i d’extrema dreta: Alerta Digital, Baluarte Digital, Dolça Catalunya, La Gaceta, Libertad Digital, Mediterráneo Digital, OK Diario i Periodista Digital.
La interpretació de discurs d’odi que hem emprat en aquest estudi no és la legal, que considerem massa restrictiva, sinó la interpretació compartida per les organitzacions de drets humans i de caràcter antiracista.
Les vuit estratègies discursives detectades són: les majoritàries són la visibilització de l’origen, religió, color de pell, ètnia o cultura en notícies en què aquesta dada no és rellevant i la tria o pesca internacional de notícies que confirmin els prejudicis del mitjà.