La tecnologia també es cosa de noies

Per | 22/09/2017

+ info: Ara

Tot i anar-se estrenyent a poc a poc la bretxa de gènere existent, encara hi ha diversos sectors, com el tecnològic i el 2.0, que sembla que continuen reservats per al públic masculí. Així ho va corroborar, per exemple, l’OCDE a finals del 2016, quan va desvelar que només un de cada cinc graduats a Europa en informàtica i telecomunicacions era una dona, una realitat que també existeix a Catalunya, on, tot i que el 60% dels que es graduen cada any són noies, “en el cas de les enginyeries TIC únicament suposen un 15% de l’alumnat, una situació que es repeteix en estudis preuniversitaris com el batxillerat tecnològic o en la FP”, afirma Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat.

Entre les raons que expliquen aquesta manca d’interès, Puigneró en destaca tres, “els estereotips de gènere associats a les professions tecnològiques, la manca de referents pròxims durant la seva infantesa i la manca de comunicació sobre la rellevància social de la tecnologia”, unes inèrcies i mites sobre els quals a la Generalitat ja es treballa des de fa temps a través de projectes com STEMcat, Bitbot.cat i DonaTIC.