03-07/10/2017: IV Setmana del cineclubisme català

Per | 07/09/2017

+ info: Federació Catalana de VideoClubs

Enguany, i per quart any consecutiu, la Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs organitzen conjuntament la Setmana del Cineclubisme Català.

Els cinq llargmetratges seleccionats són representatius de les programacions cineclubistes de Catalunya: tindrem la millor pel·lícula catalana del 2016 segons els cineclubs: La propera pell; ens acostarem a la història del cineclubisme català amb un documental produït pel Cineclub Vic: Cineclub Vic: Orígens; Romà Gubern ens presentarà La torre de los siete jorobados, homenatjarem a una figura del cineclubisme internacional com Luce Vigo amb el film d’Aki Kaurismaki Le Havre i tindrem la pel·lícula guanyadora del Premi Quijote del cineclubisme internacional a Locarno 2016 Tikkun.

Les projeccions aniran acompanyades en tots els casos, de presentacions a càrrec de representants dels cineclubs, convidats especials i realitzadors. A banda, el dia 3 d’octubre es lliuraran els Premis Jose Maria Nunes de la Federació catalana de cineclubs on sabrem la millor pel·lícula catalana del 2016 escollida pels cineclubs, el millor “Fet cineclubista” del 2016 i una persona/institució especialment relacionada amb el món dels cineclubs.