13/09/2017: El periodisme en l’economia digital

Per | 04/09/2017

+ info: Viaempresa

Resulta ja indiscutible que àmbits tan dispars com la política, la medicina, l’educació o les mateixes relacions personals s’estan veient transformats per la revolució digital. I aquest és també el cas del periodisme i de les empreses de comunicació als quals, precisament, Cercle d’Economia vol orientar la primera sessió del Cicle Economia i Societat Digital.

En es últims mesos s’ha detectat una creixent preocupació social per la informació errònia, quan no intencionadament falsejada, alhora que l’increment del consum informatiu no repercuteix en un creixement de l’activitat econòmica lligada al periodisme, especialment en les empreses més tradicionals. En aquest context, pretenem abordar com el periodisme ha de respondre als enormes reptes que incorpora la nova realitat digital, preguntant-nos com pot aconseguir aquell equilibri que, atorgant-li sostenibilitat econòmica, garanteixi independència i rigor informatiu als ciutadans d’una democràcia.